Csődöt mondott a CFR a minivakációzók előtt

Túl sok a lerobbant vasúti kocsi, nincs amivel utazni.
Hirdetés

Messze meghaladja az utasok száma a vonatokon lévő férőhelyekét a minivakáció idején. Főleg a tengerpartra igyekvőknek okoz bosszúságot, hogy a Román Vasúttársaság nem rendelkezik elegendő kocsival az utasok szállításához.

A napokban Bukarestből Konstancára vagy Mangaliába nem hogy ülőhelyet, de állót is alig lehet találni, legtöbbször 120-an zsúfolódnak be az amúgy 80-90 személyes vasúti kocsikba. És örülnek, ha felférnek, ugyanis bőven akadnak olyanok is, akik kénytelenek más utazási eszköz után nézni.

Szezon lévén, a CFR-nek lett volna ideje felkészülni a tumultusra, de a helyhiánynak prózaibb oka van: a vasúti kocsik egyharmada használhatatlan. A Román Vasúttársaság jelenleg alig 800 vasúti kocsit tud üzemeltetni, miközben 1200-ra lenne szükség. A hiányzó 400 ugyanis javításra szorul.

A szállításügyi miniszter júliusban jelentette be, hogy aláírták a keretszerződést 371 vagon javítására és 10 motoroskocsit is vásárolnak. Már csak az a kérdés, hogy mikor? És vajon addig nem romlik-e el a jelenleg használatban lévő másik kétharmad?

Hirdetés