A PSD gigászi felvonulással válaszolna a kivándoroltak tüntetésére

Az egyik szociáldemokrata vezér szerint a polgármesterek és a szavazók követelik az újabb PSD-marsot.
Hirdetés

Emlékeznek még a június 9-i grandiózus szoci-szimpatizáns gigagyűlésre? Amikor a rendesen összeterelt nép olyan szépen kinyilvánította, mennyire szereti a Pártot és vezérét, Liviu Dragneát.

Nos, a kivándoroltak pénteki, csendőri erőszakba fulladt kormányellenes tüntetését követően ismét felröppent a hír: elképzelhető, hogy újabb PSD-támogató nagygyűlést szerveznek Bukarestben. És miként az első előtt, ezúttal is Codrin Ștefănescu, a nagyobbik kormánypárt főtitkárhelyettese lőtte ki az első hírrakétát. Ha emlékeznek, ő volt az, aki arra az újságírói kérdésre, hogy miért engedi meg a párt bűnügyes személyek miniszteri jelenlétét a kormányban, ezt válaszolta: Mert megtehetjük!

Nos, Ștefănescu úr azt nyilatkozta vasárnap este a România TV egyik műsorában, hogy a diaszpóra-tüntetést követően felmerült egy második szocdem szimpátiatüntetés gondolata. A párt polgármesterei és szavazói követelik az újabb nagygyűlés megszervezését, és ő a maga részéről teljes mellszélességgel támogatja az ötletet. Ștefănescu úr szerint a PSD-szimpatizánsoknak minden joguk megvan arra, hogy újabb nagygyűlés megszervezését követeljék, tekintettel a pénteken bekövetkezett atrocitásokra. Természetesen, nem a karhatalmi atrocitásokról van szó.

Ștefănescu úr arról is beszélt, hogy ők bezzeg békés felvonulást tartottak, nem lázítottak, nem követtek el semmiféle atrocitást az első megafelvonuláson. Csak megmutatták, a többség, a román nép erejét, amely elmegy szavazni, és szavazatával eldönt valamit.

Ja, ami még fontos: Ștefănescu úr szerint a szavazók azt követelik, a második nagygyűlés legyen sokkal nagyobb, mint az első! És ilyenkor mit tehet a pártvezetés: teljesíti a követeléseket. Mert, ugye, a szavazókért mindent megtesz a választott.

Hirdetés