Kilopják a túrautakat a turisták lába alól

Már a hegyen sem vagyunk biztonságban a tolvajoktól.
Hirdetés

Akár életveszélybe is kerülhetnek a turisták több, a Bucsecs-hegységben, Bușteni környékén található túraútvonalon, miután ismeretlenek ellopták a biztonságos átkelést, haladást segítő fémhuzalokat, fémlépcsőket, figyelmeztetnek a hegyimentők.

Arra kérik a turistákat, hogy ne használják a Jepii Mari és Valea Morarului térségében található túraútvonalakat, mivel az, hogy lába kelt a biztonsági felszerelésnek, az életmentést is megnehezíti, a szakembereknek sokkal nehezebb a bajba jutott turisták segítségére sietni.

A hegyimentőknek egyre nehezebb fenntartani az említett túraútvonalakat, miután valakik rendszeresen meglovasítják az általuk kihelyezett felszerelést. Gheorghe Haiduc, a Bușteni-i hegyimentők vezetője szerint a fémhuzalokat semmiképp nem a turisták vihették el, mivel nagy súlyról van szó, ami nem fér el egy hátizsákban.

A túraútvonalakon kihelyezett fémhuzalok, fémlépcsők eltulajdonítása nem új keletű Romániában, egyre nagyobb méreteket ölt. A Királyerdő-hegységben található Révi szorosban például már több alkalommal is ellopták a tavaly kialakított via ferrata (vasalt út) teljes felszerelését.

Hirdetés