Valami különös? Ugyan, csak ismét emberre támadt a medve a Székelyföldön

Kutyát sétáltat férfit sebesített meg egy anyamedve Tusnádfürdőn.
Hirdetés

Már megint emberre támadt a medve a Székelyföldön: az újabb incidens Tusnádfürdőn történt.

Az esetről Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke számolt be csütörtökön közösségi oldalán.

Mint kiderült, a medvetámadás még hétfőn este történt, az üdülőváros vasútállomásának közelében. A részletekről maga az áldozat, Szabó István helybeli lakos számolt be Csíksomlyón, a megyei sürgősségi kórház fertőző osztályán.

Mint elmondta, a kutyáját sétáltatta, és az állomás irányából éppen útban volt a főút felé, amikor egy hármobocsos anyamedve ugrott elé. Ekkor még visszahúzódott, de amikor Szabó felvette a kutyáját az ölébe, a medve ismét előugrott, és akkor már megtámadta.

„A körmeit beleakasztotta a mellkasomba” – mondta az áldozat, aki azt is megjegyezte: a település környékén irtózatosan elszaporodtak a medvék.

Hirdetés

Amit bárki megtapasztalhat, ha máskor nem, Tusványos idején, amikor lépten-nyomon a medvék jelenlétére figyelmeztető feliratokba botlik.

Rosszabb esetben személyes találkozó alkalmával, amikor éjszaka a táborból hazafelé gyalogol a szállására.

A megyei önkormányzat elnöke minden esetre közölte: csütörtökön ismét jelezte a környezetvédelmi tárcának, hogy a megyében nagy a baj, és sürgős beavatkozás szükséges.

Emlékeztetett: a minisztérium a múlt héten jóváhagyta a medveállomány konzerválását szolgáló akciótervet, és ha betartják az abban foglaltakat, a tárcának egy éven belül ki kell dolgoznia az emberi áldozatok kárpótlását szolgáló rendszert.

Hirdetés