Tutorokkal zárkóztatja fel a gólyáit a BBTE

Jegyzetelési módszerek, előadástechnika, tudományos szövegírás, időmenedzsment – mindenkit ott képeznek, ahol hátrányban érzi magát.
Hirdetés

Komplex felzárkóztatási programot indít a Babeș–Bolyai Tudományegyetem az ősszel tanulmányaikat elkezdő diákok számára – közölte ma az egyetem. A StudHub BBTE célja az egyetemi (majd szakmai) siker feltételeinek biztosítása szakterülettől függetlenül. 

 
Hosszabb távon az egyetem szakmai segítség nyújtása révén csökkenteni szeretné az egyetemisták lemorzsólódását, hogy minél több BBTE-n tanulmányokat folytató diák sikeresen végezze el a megkezdett felsőoktatási képzést.
 
Minden résztvevőt egy tutor (a projektben résztvevő tanár) kísér az első év folyamán. Ezenkívül olyan műhelyeken vehetnek részt, amelyek a sikerhez szükséges készségeket és képességeket (soft skilleket) fejlesztik: jegyzetelési módszerek, előadástechnika, tudományos szövegírás, időmenedzsment. A diákok karriertanácsadásra is jelentkezhetnek, és elsajátíthatják a hatékony önmotivációs stratégiák és stresszkezelés alapjait is.
 
Minden résztvevő használhatja az egyetem Tanulási Központjának felszerelését: számítógépek, laptopok, internet, egyéni és csoportos tanulásra alkalmas közösségi terek, valamint részt vehet az itt megszervezett filmklubokon, társasjáték-esteken, kirándulásokon.
 
A Tanulási Központba már a jelenleg zajló felvételi során lehet jelentkezni, valamint a 2018/2019-es tanév kezdetén a program Facebook-oldalán. A programot a Világbank támogatja.

Hirdetés