Tőkés László megrendezné a kommunizmus vitáját az EP-ben

Mivel Juncker „a tömeggyilkos kommunista ideológia szellemi atyját” ünnepli, miközben az EP-ben a totalitárius rendszerek elítéléséről beszélnek.
Hirdetés

Az Európai Parlament (EP) tűzzön napirendjére egy plenáris vitát a kommunizmusról és a marxizmusról – javasolta Tőkés László az Európai Néppárt külügyi munkacsoportjának keddi ülésén.

Az EP-képviselő sajtóirodájának közlése szerint Tőkés amiatt kezdeményezte a vitát, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke május elején a németországi Trierben részt vett és beszédet mondott a Karl Marx születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

„Mit beszélünk itt a totalitárius rendszerek elítéléséről és az Európai Történelem – közös – Házáról, miközben a brutális kínai kommunista állam által adományozott szobor felállításával ünnepeljük a tömeggyilkos kommunista ideológia szellemi atyját?! (…) Ha már a »kommunizmus pere« el is maradt, legalább a »kommunizmus vitáját« rendezzük meg az Európai Parlamentben!”

– fogalmazott Tőkés László.

A közlemény szerint a javaslatot a néppárti munkacsoport tagjai egyöntetűen támogatták. Sőt, Cristian Preda román képviselő egy Juncker elnökkel való előzetes találkozást is indítványozott a
frakció keretében, amivel a képviselők szintén egyetértettek.

Hirdetés