Továbbra is csak légi felvételen csodálhatjuk meg a Szászsebes–Torda autópályát

Pedig már az év elején elkészült a 4-es szakasz, és hónapok óta ígérik, hogy megnyitják a forgalom előtt.
Hirdetés

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) idén májusra, majd júniusra halasztotta az A10-es jelzésű autópálya 4-es szakaszának átadását, mely a 3-as szakasszal együtt már az év elején elkészült. Ehhez képest a már kész autópályát továbbra is csak Pro Infrastructură Egyesület drónfelvételein csodálhatjuk meg. Az autópálya-beruházások állását figyelemmel követő egyesület ismételten felhívja a figyelmet: miközben a párhuzamos országúton közlekedők az életüket kockáztatják az útviszonyok miatt, néhány méterrel odébb kihasználatlanul áll a biztonságosabb autópálya.

A CNAIR kivitelezési hiányosságok miatt nem vette át az autópálya-szakaszokat –  szabályzat tiltja –, bár ezek nincsenek összefüggésben az út járhatóságával.

A 16,3 km hosszú 4-es szakasz Marosdécsét köti össze Tordával. A 470 004 894 lej (102 millió euró) értékű pályaszakaszt a szerződés értelmében 2016 márciusában kellett volna befejezni, végül 2018 januárjában végeztek vele. 

Figyelembe véve, hogy Lucian Șova szállításügyi miniszter nemrég az autópályaépítés ellen érvelt, örülhetünk, ha egyáltalán valaha átadják az említett szakaszt.

Hirdetés