Focicsapatnyi állat a világbajnokság orákuluma

A hivatalos jósok között van süket kandúr, vidra, víziló, bálna, farkas, rénszarvas – egy kisebb állatkert.
Hirdetés
Legkevesebb tizenegy, vagyis egy focicsapatnyi állat jósolja a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinek eredményét Oroszországban – közölte pénteken az Interfax hírügynökség.
 
A legismertebb a seregletből Achilles, a szentpétervári Ermitázs süket, fehér macskája. A kandúr, amely a tavalyi Konföderációs Kupa mérkőzései óta “dolgozik” orákulumként, a vb nyitómérkőzése előtt az orosz zászló előtt elhelyezett tálból evett, amivel megjövendölte, hogy Sztanyiszlav Csercseszov együttese elbánik majd a szaúdiakkal. Így is lett, a házigazdák 5-0-ra nyertek a csütörtöki nyitómeccsen.
 
Szocsiban már öt éve egy Garik nevű vidra súgja meg az újságíróknak, hogy kire kell fogadni: a vízi emlős a vízbe dobott, zászlókkal díszített labdák között válogatva dönti el, hogy ki lesz a győztes. Ugyanebben a fekete-tengeri városban Pusok nyuszi még a tuti tippek tudója, egy másikban, Anapában pedig a Puzir nevű bálna. 
 
Az irkutszki állatkertben 2015 óta Nafanyja mosómedve gyakorolja látnoki képességeit, felcímkézett gyümölcstálak között matat. Nyizsnyij Novgorodban Kleopátra tapír, Kalinyingrádban Milja és Gljaszik víziló, Barnaulban egy – az Interfax által elhallgatott nevű – farkaskölyök, Himkiben Jasa rénszarvas, Jekatyerinburgban pedig Szpartak maki a sportesélyek megmondója.
 
A vébé eddigi leghíresebb állata mégis egy medve, amelyik vuvuzelával ünnepelte az oroszok első győzelmét.
 

 
A fekete fülű fehér Bim hazájában a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után vált divattá az állatjóslás, amikor is a németországi Paul polip jelezte előre a mérkőzések végkimenetelét. Az oberhauseni akváriumlakó kétéves pályafutása során 14 esetből 12-ször találta el, hogy melyik csapat fog nyerni. Paul nem sokkal a vébé után az örök óceánokba költözött. Hamvait emlékmű rejti, amely egy focilabdára fonódó polipot ábrázol.
Hirdetés