Pálinkázott egyet Károly herceg a Székelyföldön

Persze csak mértékkel.
Hirdetés

A Székelyföldön, pontosabban a Kovászna megyei Sepsikőröspatakon folytatta erdélyi látogatását Károly herceg, a brit trónörökös, miután az előző napokon szászfehéregyházi birtokán kóstolt kézműves termékeket, amelyek közül a legjobb minőségűek külföldi népszerűsítését is vállalta.

A trónörökös barátja, Kálnoky Tibor gróf kíséretében érkezett a faluba – amely a Kálnokyak ősi fészke –, érkezésükkor zenekar, valamint virágokkal ékesített díszkapu fogadta őket.

Károly herceg a gróf társaságában ellátogatott a falu templomába és az iskolába is – mindegyiket Kálnoky Tibor egyik őse építtette –, majd az elmaradhatatlan kürtőskaláccsal és köményes pálinkával is megkínálták.

Kisgyörgy Sándor, a község polgármestere elmondta: Károly hercegnek ízlett a pálinka – ezért a legmélyebb elismerésünk illeti. De nem csak a mienk: a trónörökös a tiszteletbeli székely „címet” is megkapta.

Hirdetés

Ezt követően a herceg szóba állt a helybeliekkel, majd a szomszédos Kálnokra is ellátogatott.

Mint ismeretes, Károly herceg alapítványának a szászfehéregyházi parasztház mellett a székelyföldi Zalánpatakon is a tulajdonában van egy birtok. Sepsikőröspataki kirándulása előtt itt is megfordult.

Hirdetés