2020-ra eléri a román határt az új magyar autópálya, már csak rá kellene csatlakozni

Az M4-es autópálya új szakasza EU-s finanszírozással épül Magyarországon.
Hirdetés

Az EU kohéziós alapjából 265 millió eurót fordíthat Magyarország a Budapesttől a román határig tartó M4-es autópálya új szakaszának kiépítésére – közölte az Európai Bizottság.

Corina Cretu, a regionális politikáért felelős uniós biztos elmondta, a támogatás a Berettyóújfalu és Nagykereki közötti, a román határig húzódó autópálya utolsó hiányzó szakaszának kiépítésére irányul. Ha elkészül, kevesebb mint 2 óra 40 perc alatt lehet majd eljutni Budapesttől a román határig.

A beruházás a két szomszédos ország összekapcsolásával a regionális és helyi gazdaságot is felélénkíti, új lendületet ad a kereskedelemnek és a turizmusnak.

Elsőként a magyar és a román lakosság profitál az autópálya adta előnyökből,

amely gyorsabb és biztonságosabb összeköttetést teremt Budapest és Bukarest között, de végső soron minden európainak és az egész európai gazdaságnak előnyére lesz – közölte.

Az új szakasz az M35-ös autópálya még épülőfélben lévő Debrecen-Berettyóújfalui szakaszának csomópontjánál kezdődik. Az építkezés befejezése 2020 márciusára várható.

Hirdetés

A román sajtó emlékeztet: a magyar gyorsforgalmi útnak elviekben az erdélyi autópályához kellene csatlakoznia,

de 2003 óta nem haladnak az építési munkálatokkal.

A Berettyószéplak és Bors közötti szakasz építése másfél éve áll, ugyanis felbontották a kivitelezővel a szerződést.

A Bukarest és a Bihar megyei Bors község közötti 600 km-es A3-as autópályából eddig mindössze kevesebb mint 100 km készült el.

Hirdetés