El akarja venni a CFR-től a bajnoki címet Gigi Becali

A második helyezett bukaresti FCSB despotája fegyelmi eljárás útján akarja elérni, hogy a bajnokot lepontozzák.
Hirdetés

Alig járt le az ünneplés annak kapcsán, hogy a Kolozsvári CFR május 20-án elnyerte történetének negyedik bajnoki címét a Liga 1-ben, kirobbant a háború a bajnok kolozsvári csapat és Gigi Becali, a második helyezett bukaresti FCSB teljhatalmú ura között. Pontosabban: Gigi Becali ismét kiásta a csatabárdot. Ha már a pályán nem tudta győzelemre vezetni csapatát (ez azóta nem sikerül neki, hogy kiengedték a kóterből), Gigi úr a fegyelmi eljárások hibrid hadviseléséhez folyamodott.

Persze, a jelenlegi helyzetnek azért vannak előzményei. Korábban a CFR Gigi úr megbüntetését, továbbá a FCSB lepontozását kérte, a bukaresti focidespota xenofób kijelentései miatt. Igen ám, de a bukarestiek is kérték Dan Petrescu CFR-edző 16 fordulóra szóló eltiltását, továbbá a CFR lepontozását, mégpedig Petrescu nyilatkozatai miatt. Szerintük az edző kárt okozott a román foci imázsának azzal, hogy kijelentette: a bírók segítik a FCSB-t.

„Békét akartok? Én akartam a múlt héten, nem voltatok benne. Akkor most elmegyünk a falig. Kész, azt akarom, hogy lepontozzák őket.” Ezt mondta Gigi úr a tévében.

És a bukaresti focikényúrnak van még egy aduja. A fegyelmi bizottság által elvégzett grafológiai vizsgálat azt bizonyítja, hogy a Billel Omrani (a CFR játékosa) aláírása a szerződését meghosszabbító okiraton hamis. Igen ám, de a kolozsváriak is elvégeztek egy grafológiai vizsgálatot, és az általuk felkért grafológus arra a következtetésre jutott, hogy a focista aláírása hiteles. Maga Billel Omrani azt állítja, nem írta alá a dokumentumot. Az is igaz, hogy Gigi úr szeretné bevinni Omranit a csapatába. És Omrani is szeretne odamenni.

Hát így állunk. A dzsihád elkezdődött. És repül a nehéz labda, ki tudja, hol áll meg.

Hirdetés