Akár börtönbe is mehet három évre Tăriceanu

Ha a bíróság jóváhagyja a DNA kérését.
Hirdetés

Három év letöltendő börtönbüntetést kért a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Călin Popescu Tăriceanura a szenátus és a kisebbik kormánypárt, az ALDE elnökére az ellene folyó per utolsó, keddi tárgyalásán.

A legfelső bíróság úgy döntött, hogy május 22-én hirdet alapfokú ítéletet az ügyben, amelyben Tăriceanut hamis tanúzással vádolják.

A szenátus elnöke a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát, azt mondta: a vádak légből kapottak, őt pedig belerángatták ebbe az ügybe.

Călin Popescu Tăriceanu ellen 2016 júliusában emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség hamis tanúzás és bűnpártolás miatt a Snagov-erdő és a Băneasa-farm törvénytelen visszaszolgáltatásával kapcsolatos ügyben. A vádhatóság szerint 2016. április 15-én Tăriceanu eskü alatt valótlanságokat állított, amikor kihallgatták az ügyben, megnehezítve ezáltal az igazságszolgáltatás munkáját, a vádlottak felelősségre vonását.

Hirdetés

Az ügyészek szerint Tăriceanu a valósággal ellentétben azt állította, nem volt tudomása arról, hogy Paul Philippe herceg visszakapta a băneasai telket (egykori királyi farmot) és a Snagov-erdőt, és állítása szerint arról sem tudott, hogy a visszaszolgáltatásban szerepük volt Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi vádlottaknak. A házelnök azt is tagadta, hogy tudomása lett volna az ezen telkekkel kapcsolatos adásvételi szerződésekről.

A DNA szerint Călin Popescu-Tăriceanu a valóságnak nem megfelelő állításokat tett, amikor a Tal Silbersteinnel, Dan Cătălin Andronickal és Remus Truicăval való kapcsolatáról kérdezték.

Hirdetés