Tessék szépen menni Szent György-napozni!

Sepsiszentgyörgyön egy hétig minden erről szól.
Hirdetés

Megakoncerttel kezdődött el szombat este Sepsiszentgyörgyön a város legnagyobb éves fesztiválja, a Szent György Napok, amit 27. alkalommal rendeztek meg.

A szervezők „székelyföldi nagyprodukciónak” nevezték a Krisztus Király templomban tartott nyitókoncertet, amelyen nem kevesebb, mint három zenekar, öt kórus és három szólista adta elő Carl Orff Carmina Buranáját.

fotó: Codra Botond

Az előadás az egyik legnagyobb zenei produkció volt, amit Székelyföldön valaha létrehoztak, az 50 tagú zenekar mellett több mint 150 tagú kórus állt a nézők elé, az énekkarban tíz éves gyerekek énekeltek együtt hetven éves idősekkel.

Hirdetés

„A Szent György Napok a találkozások ünnepe is, amikor mindig megnő az egy négyzetméterre eső boldogság, vidámság, jókedv városunkban” – mondta megnyitó beszédében Antal Árpád polgármester.

A jövő vasárnapig tartó rendezvénysorozat gazdag programját meg sem próbáljuk összefoglalni – itt lehet böngészni – csak annyit mondhatunk, hogy a mindenféle műfajú koncerttől a színházig, a humoresttől a kiállításig, a népművészettől a sör- és pálinkabemutatókig az égvilágon minden lesz.
 

Hirdetés