Egy oltyán polgármester beperelte saját magát és veszített

De nem azért perelt, mert lenyúlt valami pénzt. Pont azért, hogy megtarthassa a lenyúlt zsetont. Tessék csak olvasni, ilyet ritkán pipálnak.
Hirdetés

A sztori nem olyan egyszerű, mint a pofon. Igyekszünk röviden és velősen összefoglalni.

Tehát: van valahol messze, délen, a Kárpátokon túl, Olténiában egy Stejari nevű község. Ennek a községnek a polgármesterét úgy hívják, hogy Robert Ionuț Păiuși, és a Traian Băsescu vezette Népi Mozgalom Párt színeiben intézi a helyi ügyeket.

Ismételjük: Robert Ionuț Păiuși polgármester úr a történet főhőse. Pontosabban, az egyik. A másik főhős a megyei földalap elnöke. Akit úgy hívnak, hogy Robert Ionuț Păiuși. Nem, nem csalás, nem ámítás, nem is tévedés. Pont így hívják. És pont ugyanaz a személy.

És most, hogy bemutattuk a két főhőst, jöhet a nagy sztori. 

Íme, az első felvonás: Robert Ionuț Păiuși 2016. június 5-én lett Stejari község polgármestere. Alig négy hónappal ezután (2016 októberében) a polgármester úr hozott egy határozatot, melyben kiutalt saját magának egy amolyan „nehézségi” pótlékot, méghozzá havi 1689 lej értékben. Mert a polgármester úr a helyi földalap alkalmazási bizottságának tagja is, ahol bizony nehéz munkát végez. Eddig tudják követni? Helyes.

Tessék, a második felvonás: 2017 februárjában a polgármester hozott egy újabb határozatot, amelyben érvénytelenítette az első határozatot, amelyben kiutalta magának a pótlékot. Ez is megvan?

Jön is a harmadik felvonás, és színre lép a másik főhős: Robert Ionuț Păiuși, a megyei földalap elnöke. Rövid idővel a polgármester úr második intézkedése után a megyei földalap elnöke (aki, ugye, Robert Ionuț Păiuși) egy kérvényt küldött Stejari polgármesterének (emlékszünk még, ugye, úgy hívják, Robert Ionuț Păiuși), amelyben arra kéri a polgármester urat, vonja vissza a pótlék megszüntetését előíró határozatot. Még mindig tudják követni?

Hirdetés

Negyedik felvonás: Robert Ionuț Păiuși, Stejari polgármestere válaszolt Robert Ionuț Păiuși úrnak, a megyei földalap elnökének, mondván, hogy ő biza nem vonja vissza az ominózus határozatot, mégpedig a Gorj megyei kormánymegbízotti hivatal okirata alapján, amelyben az áll, hogy a pótlék kiutalására vonatkozó határozat törvényellenes. Megvan? Mert most jön a meredek.

Ötödik felvonás: Robert Ionuț Păiuși, a megyei földalap elnöke beperelte Robert Ionuț Păiuși urat, Stejari polgármesterét. Vagyis saját magát. És itt robban a nagyívű tragikomikus bomba. A Gorj megyei bíróság nem adott igazat az elnök úrnak, a törvény nevében.

Epilógus: Robert Ionuț Păiuși földalap-elnök úr elvesztette a pert. Igen ám, de ez egyben azt is jelentette, hogy a bíróság is megtudta, hogy Robert Ionuț Păiuși polgármester úr illegálisan nyúlta le a pótlékot. És a bíróság intézkedett is: a polgármester úrnak vissza kell fizetni a 2016 októbere és 2017 februárja közt törvénytelenül magának leosztott pénzt, olyan 5000 lejt. Mert ha nem teszi, akkor a számvevőszék fogja kötelezni rá.

Hepiend.

Hirdetés