Két román megevett egy állatkerti kecskét Berlinben, börtönbe kerültek

A bécsi hattyúzabálók után jönnek a németországi kecskezabálók.
Hirdetés

Februárban történt, hogy két román vendégmunkás – akik idén januárban érkeztek Németország fővárosába, Berlinbe, és amúgy építőmunkásként dolgoztak – behatolt a Hasenheide parkba, ahol több állat is kószál szabadon. Egyikük leölt egy kecskét, míg a másik őrt állt. Ám a környék lakói meghallották az állat halálhörgését, riasztották a rendőrséget, és a közegek elkapták a két 29 éves jómadarat, miközben éppen átmásztak a kerítésen. 

Az egyik gyanúsítottnál egy véres kést találtak, továbbá egy hátizsákot, amelyben állati lábak és egy pár véres kesztyű rejlett. A vizsgálat során kiderült, hogy az áldozat egy Lilly névre hallgató angórakecske volt, amely ráadásul három gidával volt vemhes.

Az egyik románt korábban már elítélték Németországban, lopás miatt. A hatósági vizsgálatot elindították, a két vádlott bíróság elé került, ahol beismerték tettüket, bár arra hivatkoztak, hogy azért ölték le a kecskét, mert éhesek voltak, és a munkáltatójuk nem fizette ki a bérüket. A német bíróság szerdán meghozta az ítéletet: a büntetett előéletű románt tíz, tettestársát kilenc hónapi börtönbüntetésre ítélte.

Hirdetés