Dragnea kirúgja a kormányból azt, aki nem fogadja el a decentralizációt

Uszodaavatóba foglalta bele a fenyegetést a PSD elnöke. A miniszterek többsége állítólag ellenzi a decentralizációt.
Hirdetés

Azok a miniszterek, akik nem fogadják el a decentralizációt, nem fogadják el a kormányprogramot sem, tehát nincs miért bennemaradjanak a kormányban – jelentette ki Liviu Dragnea ma Foksányban, ahol olimpiai uszodát avatott a Vrancea megyei tanácselnökkel együtt.

„Nem tudok két év múlva az önök szemébe nézni, ha idejövök úszni kicsit, és azt hányják a szememre, hogy ember, ígértél valamit 2016-ban, ezért szavaztunk rád, többek között decentralizációt. Nem fogom azt válaszolni, hogy nem tudtam végrehajtani, mert a miniszterek nem akarták. Ezek az emberek, amikor elfogadták a miniszteri kinevezésüket, felvállalták a teljes kormányprogramot, ahol a decentralizáció kitüntetett helyen szerepel” – jelentette ki a kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke az uszodaavatón.

A pártelnök elmondta, csütörtök délután ül le beszélgetni a miniszterekkel, egyszerű és világos beszélgetésre számít: vagy támogatják a kormányprogramot, és végrehajtják az ágazati decentralizációt, vagy távoznak a kormányból. A kormányban nem maradhatnak olyanok, „akik másfele húznak” – szögezte le Dragnea, aki most úgy véli, mindegyik miniszter el fogja fogadni a decentralizációt.

Hétfőn még azt nyilatkozta, úgy tudja, majdnem az összes miniszter ellenzi a decentralizációt, ezért csütörtök délután az ALDE elnökével, Călin Popescu Tăriceanuval együtt találkozik a kormánytagokkal, hogy tisztázzák a kérdést.

Uszodaavató beszédében egyébként Dragnea azt is említette, minden megyeszékhelynek rendelkeznie kellene legalább egy ilyen, olimpiai szabványú uszodával és stadionnal. A foksányi az országban a harmadik uszoda a Steaua komplexuma és a csíkszeredai uszoda mellett, jegyzi meg a vrancea24.ro hírportál, hozzátéve, hogy a nagyközönség viszont csak az avató után 2-3 héttel veheti birtokba a sportlétesítményt. Ha kinyitják, a gyerekek és a diákok ingyen pancsolhatnak majd.

Hirdetés