Dragnea exneje kiszállna a korrupciós ügyből

Mert visszafizette az okozott kárt. Dragnea megjelent a tárgyaláson, de a csendőrök alig bírták megvédeni.
Hirdetés

Bombonica Prodana, Liviu Dragnea volt felesége azt állítja, hogy visszafizette az okozott kárt, ezért az ellene folyó per megszüntetésére kéri a Legfelsőbb Bíróságot a fiktív szerződtetések ügyében. Bombonica Prodana kérését ügyvédje tolmácsolta, mivel a vádlott nem jelent meg a tárgyaláson.

Liviu Dragnea viszont megjelent, mert vádlottként hallgatják ki ebben az ügyben. A bíróság előtt néhány tüntető Szociáldemokrata Párt (PSD) és Dragnea-ellenes jelszavakat skandált. A helyszínre több csendőrt vezényeltek ki.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2016. július 15-én állította bíróság elé hivatali visszaélésre való felbujtás és közokirat-hamisításra való felbujtás miatt a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét, Liviu Dragneát, aki a tettek elkövetése idején a Teleorman Megyei Tanács elnöke volt.

Ugyanabban az ügyben Dragnea volt feleségét, Bombonica Prodanát, a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság akkori magas beosztású hivatalnokát, valamint további kilenc személyt is bíróság elé állította a vádhatóság.

Hirdetés

A DNA szerint Dragnea közbenjárt, hogy két személyt (Adriana Botorogeanut és Anisa Niculina Stoicát) a gyermekvédelmi igazgatóság alkalmazzon, holott tisztában volt vele, hogy valójában mindketten a PSD Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak, hivatalos munkahelyükön pedig meg sem jelentek, és ott semmiféle munkakört nem láttak el.

Tavaly februárban az ügy vádlottai közül hárman beismerték tettüket, és egyszerűsített eljárást kértek. Liviu Dragnea viszont egy éve azt mondta: nem kér egyszerűsített eljárást, és ártatlannak tartja magát. Az ügyben további öt vádlott vallotta magát ártatlannak.

Hirdetés