Az RMDSZ a kongresszusán is támogatja a PSD-t

Amíg a PSD a közjót szolgálja – mondta Kelemen Hunor.
Hirdetés
A szövetség addig támogatja a koalíciót a parlamentben, amíg cselekedeteik által a közjót szolgálják, nyilatkozta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Szociáldemokrata Párt (PSD) szombati kongresszusán. „Addig támogatjuk ezt a koalíciót a parlamentben, amíg úgy érezzük, hogy tetteik és döntéseik által a közjót szolgálják, és döntéseik középpontjában az állampolgár áll” – mondta Kelemen. 
 
Szombat délelőtt elkezdődött a PSD rendkívüli kongresszusa, amelynek során új ügyvezető elnököt, új pártfőtitkárt és új alelnököket választanak. A gyűlésen több mint 4000 küldött vesz részt.
 
A kongresszus itt követhető élőben:
 
 
A kongresszuson részt vesz Szergej Sztanisev, az Európai Szocialisták pártjának elnöke, Liviu Dragnea PSD-elnök, Vioria Dăncilă miniszterelnök, Corina Creţu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa, EP-képviselők, parlamenti képviselők és a megyei szervezetek vezetői is.
 
A bukaresti Sala Palatului épülete előtt mintegy 80 személy gyűlt össze, hogy a szociáldemokrata országvezetés ellen tiltakozzon, a csendőrök három személyt csendháborítás miatt állítottak elő. A tiltakozók azt kiabálták, hogy a „PSD a vörös pestis”, „Le a kommunistákkal”.

Hirdetés