Jó hosszasan eltotojázik a bíróság az ítélethirdetéssel Horváth Anna ügyében (VIDEÓ)

De miért? Hát mert Kolozsvár volt alpolgármestere nem fogadta el a köz javára végzendő ingyenes munkavégzés lehetőségét egy esetleges ítélet esetén. Mutatjuk is a részleteket.
Hirdetés

A tényállás, röviden. Amint arról beszámoltunk, Horváth Anna és Fodor Zsolt üzletember ügyében március 2-án kellett volna ítéletet hirdetnie alapfokon a kolozsvári táblabíróságnak. Ám akkor mulasztás miatt elhalasztották az ítélethirdetést, éppen március 8-ára.

De a nemzetközi nőnapon sem sikerült ítéletet hozni. Mégpedig épp azért, mert a tisztelt bíróság pótolta a mulasztást, vagyis megkérdezte a vádlottakat, elfogadják-e a köz javára végzendő ingyenes munkavégzés lehetőségét mint büntetést, amennyiben bűnösnek nyilvánítják őket.

Horváth Anna ártatlannak nyilvánította magát, így nem fogadta el. Ügyvédje szerint pedig ez az eljárás egyenesen alkotmányellenes, mert sérti az ártatlanság vélelmét. Fodor Zsolt a maga részéről elfogadta a lehetőséget.

Az ítélethirdetést március 22-re halasztotta a bíróság.

Horváth Annát azzal a váddal állította bíróság elé az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), hogy 2016-ban 60 fesztiválbérletet kért és fogadott el Fodor Zsolt üzletembertől a kampányát is segítő önkéntesei számára, cserébe épületfelújítási engedélyt sürget meg a városházán az üzletember számára.

Hirdetés