Közel kilencven járatot törölt a vasúttársaság az időjárás miatt

Több repülőjáratot is törölni kellett, számos főutat pedig lezártak.
Hirdetés

85 személyszállító vonatot törölt kedd reggel a Román Államvasutak (CFR) a rossz időjárás miatt, az 1200 személyszállító vonat mintegy hat százalékát – közölte az intézmény.

A CFR személyszállító részlegének tájékoztatása szerint jelenleg nincsenek lezárt vonalak vagy hóban rekedt szerelvények. Több szakaszon hóekével felszerelt mozdonyok takarítják a sínpárokat az ország déli megyéiben, ahol továbbra is hóviharra vonatkozó narancssárga szintű riasztás van érvényben. A CFR képviselői szerint több dízelmozdony áll készenlétben, hogy pótolni tudják a meghibásodott mozdonyokat, a szerelvényeket pedig induláskor leellenőrzik.

Az intézkedés célja, hogy a hóekékkel felszerelt gépek szabadon mozoghassanak a pályán és elkerüljék az utasok számára kellemetlen helyzetek kialakulását. Az utasokat – ahol lehet – a forgalomban maradt szerelvények veszik át -írta a CFR Facebook-oldalán.

A CFR közleménye szerint 19 vonatnak volt késése kedden reggel a hóvihar miatt. A legnagyobb késése a Giurgiu-Bukarest vonalon közlekedő szerelvénynek volt, amely 145 percet késett, de

a Temesvár és Craiova irányába közlekedő vonatok is jelentős késéseket halmoztak fel.

Az utasoknak azt ajánlják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a menetrendről a 0219521 – INFO CFR telefonszámon vagy az Info Tren applikáció segítségével.

15 repülőjáratot töröltek kedden a hatóságok. Nyolc bukaresti, hat craiovai és egy nagyszebeni járatot.

Konstancán a Mihail Kogălniceanu repülőteret reggel 6 óra 30 perckor lezárták.

Két autópálya-szakaszt lezártak, az A2-es autópálya Bukarest-Konstaca közötti, illetve az A4-es sztráda Ovidiu-Agigea közti szakasza járhatatlan.

Hirdetés

További 25 főútvonalat zártak le vagy forgalmi korlátozásokat vezettek be a hatóságok a kedvezőtlen időjárás miatt Teleorman, Călăraşi, Giurgiu, Konstanca, Ilfov, Vrancea megyében.

Az ország déli megyéiben gépkocsijukban rekedt személyeket mentettek ki a hóból a hatóságok.

Több tucatnyi személy kérte hétfőről keddre virradóan a Ialomiţa megyei katasztrófavédelmi felügyelőség segítségét, miután személygépkocsijukkal a hóban rekedtek.

Ialomiţa megyében 31 személyt mentettek ki összesen nyolc gépjárműből a hatóságok.

Olt megyében lánctalpas járművel szállítottak kórházba egy kétéves kislányt lázas állapotban. Teleorman megyében pedig egy hét hónapos gyermeket szállítottak kórházba a tűzoltók, szintén lánctalpas gépjárművel, mivel a nagy mennyiségű hó miatt járhatatlan volt az útszakasz.

Galac megyében télies körülmények között zajlik a közlekedés, néhány tanintézményt is bezártak a hatóságok, mivel a nagy mennyiségű hó miatt nem lehet megközelíteni az iskolákat.

Hirdetés