Ismét szállít sót a parajdi bánya, miután több helyen is akadozott a közlekedés a hó miatt

Az utak járhatóvá tétele ugyanis nemzetbiztonsági ügy.
Hirdetés

Részben fölvették a munkát a parajdi sóbánya sztárjkoló alkalmazottai, miután a sóhiány miatt káosz alakult ki Marosvásárhely közlekedésében, és a Hargita megyei prefektus is figyelmeztette őket a munkabeszüntetés kockázatos következményeire.

A bánya illetékesei úgy döntöttek, elindítják a sószállítmányokat, miután a prefektus emlékeztette a bányászokat és a bánya vezetőségét, hogy a sószállítás felfüggesztése nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Seprődi Zoltán, a sóbánya vezérigazgatója az Agerpres hírügynökséggel közölte, hogy a sztrájkoló bányászok megértették a helyzetet és egyetértettek azzal, hogy elindítsák a partnerek által igényelt sószállítmányokat, azonban a kitermelés és a turisztikai tevékenységek továbbra is szünetelnek.

A vezérigazgató elmondta, hogy a sztrájkoló vájárok küldöttsége délután Bukarestben tárgyal az Országos Sóipari Társaság (Salrom) igazgatójával, és reményei szerint olyan döntés születhet, amely értelmében szerdától visszaállnak munkába a bányászok.

Kelemen József szakszervezeti vezető szerint

a termelést és a turisztikai tevékenységeket addig szüneteltetik, amíg nem tárgyalnak a Salrom igazgatójával,

és amennyiben megegyeznek, szerdától ismét beindul a bányában a tevékenység.

A szakszervezeti vezető azt is elmondta, azért is döntöttek a szállítások újraindítása mellett, mert a Salrom igazgatója tárgyalásra hívta a sztrájkolókat, és ha „ő adott nekik egy esélyt, akkor ők is adtak nekik egy esélyt”.

Jean-Adrian Andrei Hargita megyei prefektus is üdvözölte a bányászok döntését, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan ismét beindul a sóbányában a munka.

A sószállítmányok újraindítása azért vált égetően fontossá, mert Marosvásárhely közlekedésben már fennakadásokat okozott a sóbánya alkalmazottainak sztrájkja. A város utcáinak járhatóvá tételével megbízott vállalat ugyanis kifogyott sótartalékából.

Hirdetés

Cosmin Balga, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal szóvivője szerint az utóbbi napokban beállt hideg és havazás miatt az útkarbantartó vállalat

kifogyott a sókészletéből, ami azért jelent gondot, mert mínusz 5 Celsius-fok alatt már ez az egyetlen valóban hatásos csúszásgátló.

Nem Marosvásárhely volt az egyetlen problémás helyszín: a Brassó megyei hatóságok Szeben megyétől kértek sót, mivel a bányszsztrájk miatt kimerültek a készleteik.

A parajdi sóbánya dolgozóinak sztrájkja február 22-én kezdődött. A vájárok elégedetlenek a bérezéssel és követelték a vállalat vezetőségének leváltását.

A bányavállalat vezetősége ezzel szemben azt állítja, hogy a hatályos törvények nem teszik lehetővé a fizetésemelést.

A parajdi sóbánya vájárjainak sztrájkja csütörtökön robbant ki, akkor 55 bányász maradt tiltakozásul a tárnákban. A sztrájkolók később a bánya bejáratánál tiltakoztak, a hideg miatt pedig egy gyűlésteremben folytatták a sztrájkot.

A tiltakozók a bérek közti egyenlőtlenségek megszüntetését, az alapfizetések 20 százalékkal való emelését és a vezetőség leváltását követelik.

 

Hirdetés