Református óvoda és bölcsőde épül Erdőszentgyörgyön

A magyar kormány támogatásával megvalósuló intézmény a következő tanévtől már fogadja a gyerekeket.
Hirdetés

A napokban elkezdődött az erdőszentgyörgyi Református Óvoda és Bölcsőde építése. A munkacsoport az alapásással jó ütemben halad, tájékoztat az önkormányzati közlemény. Az óvoda- és bölcsődeépítés lehetősége az elmúlt évben merült fel. A Maros megyei település abban a szerencsés helyzetben van, hogy magas a gyereklétszám, így szükség volt egy új befogadó intézményre.

A település önkormányzata a tulajdonában lévő Szegfű utcai telkét ajánlotta fel az egyház számára. A szükséges engedélyek, megvalósíthatósági tervek hamar elkészültek, így az alapkőletételtől számított négy hónap elteltével hozzá is kezdtek az épület alapjának kiásásához.

A tervek szerint az épület kétszintes lesz. A négy csoportos intézmény két óvodai és két bölcsődei csoport befogadására lesz alkalmas. A földszint az óvodásoké lesz, két játszó, foglalkoztató- és hálószobával. Ehhez hasonlóan a manzárd a bölcsődéseké lesz. A foglalkoztató termek mellett, mosókonyha, étkező, tálaló, ételmelegítő (büfés konyha), mosogató, babakocsi tároló, öltöző is helyet kap. Az épület kerítésein belül pedig játszótér fogadja majd a gyerekeket.

A jelenlegi állás szerint ősztől már megnyitja kapuit az erdőszentgyörgyi Református Óvoda és Bölcsőde intézménye.

Hirdetés

A Küküllői Református Egyházmegye által megálmodott intézmény a magyar kormány támogatásával valósul meg.

 

Hirdetés