Már a fináncok se akarnak papírlevelet küldeni nekünk

Mert évi tízmillió euróba kerül a levelezés, és még át se vesszük mi, bűnös adózók.
Hirdetés
Megszüntethetik azt a módszert, hogy postai levélben küld tájékoztatatást az adózóknak az adóhatóság, mert ez évi tízmillió euróba kerül az államnak – jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter. „Teljesen indokolatlan. (…) Bár nagyon sok pénzbe kerül, ezeknek a leveleknek jelentős részét át sem veszik a címzettek” – indokolta digitalizációs tervét a miniszter a parlamentben.
 
„A 21. században élünk, és nem is annyira az elején’ – fakadt ki a miniszter, aki szerint nem foghatjuk vissza egy egész ország fejlődését „egyik vagy másik ember miatt”, ezért valószínű, hogy online értesítés veszi át a borítékok és a posta helyét. 
 
Hogy pontosan hogyan oldják meg az online kommunikációt az állampolgárok és a központi, illetve helyi hatóságok között, még nem tisztázott, de a miniszter szerint többféle javaslattal élnek majd. Az email szót mindenesetre nem ejtette ki.
 
Azt mindenképp meg akarják oldani, hogy legalább pénzügyi téren digitalizálják az adófizetők és a hatóság kommunikációját, még akkor is, ha az internetet a hegy tetején is elérhetővé kell tenni – mondta a miniszter. „Majd meglátják, hogy léteznek megoldások (…). Majd meglátják, milyen szépen gyakorlatba ültetjük őket” – ígérte Eugen Teodorovici.

Hirdetés