Gyurcsányék szerint az RMDSZ szervezi a szavazatvásárlást a magyar kormánynak

Tamás Sándor szavai alapján leplezték le a „kufárkodást”.
Hirdetés

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint az RMDSZ annak érdekében „kufárkodik”, hogy az erdélyi magyarok a kormányra szavazzanak.

Niedermüller Péter szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Tamás Sándornak, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnökének a Kossuth Rádióban elhangzott szavaira hivatkozott. „Az a célunk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytathassa a munkáját, s ehhez mi is hozzá fogunk járulni, ahogy tettük a négy évvel ezelőtti anyaországi választáson is, amikor Erdélyből 65 ezer szavazattal járultunk hozzá a kétharmadot átbillentő mandátum megszerzéséhez” – idézte az erdélyi politikust.

Az EP-képviselő úgy fogalmazott, eddig is tudták, hogy az RMDSZ „szervezi a szavazatvásárlást”, de most már bizonyítékuk is van erre.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Tamás Sándor bejelentette, a következő másfél hónapban kampánykaravánt indítanak 106 erdélyi településre, hogy buzdítsák az ott lakókat a választáson való részvételre.

Niedermüller Péter eközben úgy látta, hogy a kormány nem foglalkozik a határon túli magyarokkal, őket csak „szavazóautomatáknak” tartja. Egy nyílt, demokratikus választási rendszerben ugyanis a jelenlegi kabinet nem tudna választást nyerni – tette hozzá.

Hirdetés

A DK továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy ne szavazhassanak azok, akik a voksolásnak semmilyen következményét nem viselik – szögezte le. Hozzátette, hogy eközben viszont támogatják a határon túli magyarok kulturális jogait.

Korábban Ara-Kovács Attila, a DK külpolitikusa politikai prostituáltnak nevezte az erdélyi magyarokat.

Hirdetés