A PSD máris átalakítaná a Dăncilă-kormányt

Pedig egy hete sincs, hogy beiktatták.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetői máris arról tárgyalnak, hogy a következő két-három hónapban kormányátalakításra lesz szükség, nyilatkozták pártbeli források a Hotnews portálnak.

Az említett források szerint a párt befolyásos oligarchái elégedetlenek, mivel nem jutottak minisztériumi tárcákhoz a Dăncilă-kormány kialakításakor. Helyettük a fiókszervezetek vezérei kerültek helyzetbe, akikre Liviu Dragnea a Mihai Tudose ex-miniszterelnökkel folytatott háborúja során számíthatott.

A PSD-vezérek szerda esti találkozóján legalább három, alig egy hete beiktatott miniszter neve is felmerült, akiket a közeljövőben esetleg meneszteni fognak: Dănuț Andrușcă gazdasági miniszter, a korrupciós gyanú miatt 30 napos előzetes letartóztatásban levő Neamț megyei PSD-vezér, Ionel Arsene bizalmi embere, a rövid idő alatt kétes hírnévre szert tevő Valentin Popa oktatási miniszter, a Suceava megyei PSD kegyeltje, illetve Lucian Șova közlekedési miniszter.

Az elégedetlenkedő oligarchák között ott vannak a Mihai Tudosét támogató vezérek, Adrian Țuțuianu és Marian Oprișan, de más befolyásos helyi vezetők is. Az idézett források szerint az elégedetlenség híján is le kéne váltani néhány minisztert, tekintettel siralmas nyilvános szereplésükre.

Hirdetés