Mégse mond le a kormány olyan könnyen a kormányőrség szolgálatairól

Legalábbis a kormányőrséget még nem értesítette erről. Toader is a SPP-vel védeti magát.
Hirdetés

A kormányőrséget (SPP) hivatalosan nem értesítették arról, hogy a kormány és tagjai lemondanának az őrző-védő szolgálatról, közölte a SPP az Agerpres hírügynökséggel kedd délben. A központi sajtóban ugyanis az terjedt el kedd reggel, hogy a kormány nem veszi igénybe ezentúl a SPP szolgáltatásait.

A SPP főnökéről, Lucian Pahonţuról hétfő este nyilatkozta azt Liviu Dragnea, hogy túlzottan beleártja magát a napi politikába. Dragnea szerint Pahonţu megüzente neki közvetítőkön keresztül, hogy márciusban kiiktatják a politikai életből.

A Mediafax belső forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Viorica Dăncilă miniszterelnök beiktatása után már lapátra is tette a kormányőrséget, védelmét jelenleg a csendőrség látja el, és hogy ugyanígy döntött a kormány minden tagja.

Ehhez képest Tudorel Toader igazságügyi miniszter nemrég azt közölte a Mediafax hírügynökséggel, hogy még nem mondott le a SPP szolgáltatásairól, de majd alkalmazkodik ahhoz, „ami eldöntetik” – fogalmazott bátor általános alannyal az igazságügyi miniszter.

Hirdetés