Ortodox patriarchátus: ártatlan a kiskapusi hittantanár

A nyilvánosság előtt történő maszturbálással megvádolt pap súlyos betegségben szenved.
Hirdetés

Mint arról beszámoltunk, a Szeben megyei tanfelügyelőség és az Erdélyi Ortodox Érsekség vizsgálatot indított, miután azzal vádolták meg a kiskapusi Nicolae Teclu Technológiai Gimnáziumban tanító hittantanárt – aki egyébként ortodox pópa –, hogy az óra közben maszturbált.

A Román Ortodox Patriarchátus szóvivője, Vasile Bănescu péntek este kijelentette: az Erdélyi Ortodox Érsekség vizsgálata alapján kijelenthető, hogy a kiskapusi hittantanár ártatlan, ugyanis félreérthető gesztusainak oka egy súlyos betegség, és nem obszcén viselkedés volt.

„Sajnos súlyos betegségben szenved. Néhány évvel ezelőtt megműtötték az ágyéktájékon, ám a kór, úgy tűnik, visszatért. Rettenetes viszketései voltak. Beismerte, hogy nem tudott uralkodni magán, és vakarózni kezdett. Ezek orvosilag bizonyított tények”, jelentette ki Bănescu.

A szóvivő hangsúlyozta: ugyanarra a következtetésre jutott mindkét, az ügyet vizsgáló bizottság, az Erdélyi Ortodox Érsekségé, illetve a Szeben megyei tanfelügyelőségé.

Bănescu azt is elmondta, hogy a hittantanár beadta a lemondását az iskolában, még a pénteki napon, papi talárja azonban megmarad, ugyanis semmiféle obszcén viselkedést nem tanúsított. Az események eltúlzott értelmezéséről van szó.

Hirdetés