Téli majális: forralt boroznak-e a jetik?

Hó csak mutatóba, jókedv annál több került a kolozsvári diákokat még sárban is megmozgató, bolond versenyeken.
Hirdetés
Szombaton a Törökvágásban zajlott a Kolozsvárt megrengető Diáknapok fagyos párja, az immár ötödik Téli majális a Kolozsvári Magyar Diákszövetség szervezésében. Az idei Téli majálison a kevés hó csak arra szolgált, hogy sárossá és csúszóssá tegye a terepet a versenyzők számára, de a „majálisozókat” ez nem állította meg a szórakozásban.
 
Idén 23 csapat 13 versenyszámban mutatta be tudását és kreativitását, a szervezők új játékokat is kitaláltak a hagyományosak mellé, mint például a citromhámozás és a kötélhúzás. A téli majálisok egyik elmaradhatatlan versenyszámaként a csapatoknak forralt bort is kellett főzniük. Amit a zsűri nem kóstolt el, abból mindenki lelkesen kortyolgatott, hogy leküzdje a csípős hideget. 
 
Téli majális
 
Fotók: Majláth Réka, Kajtár Rebeka
 
A zsűrinek az összes ízlett, mi pedig megtudtuk, hogy az egyik csapat forralt borának titkos összetevője az a bot volt, amellyel kavargatták.
 
A szánkózás is hagyományos versenysport már a téli majálisokon, a szervezők pedig előrelátóak voltak, figyelmezették a csapatokat, hogy idén olyan szánkókat készítsenek, amelyek hó híján is megállják a helyüket, vagyis nem akadnak el az enyhe tél nehezítette terepen. Ezért voltak olyanok, akik kerekekkel látták el a szánkójukat, hogy ilyen hibrid járművel biztosítsák be maguknak az első helyet a szánhúzó számban.
 
Minden csapatnak volt kabalája, akinek idén jeti jelmezbe kellett bújnia. A kreatív öltözetű jetik külön versenyszámban a tánctudásukat is összemérték. Mindemellett volt akadálypálya is, ahol zsákban ugrálással és indiánszökdeléssel kellett eljutni a kijelölt állomásokhoz.  
 
A jetik tánca
 
A jetik tánccal fűtik fel a hangulatot
 
Ahogy a legtöbb próbatételből, úgy az utolsó versenyszámból sem maradt ki az alkohol, pedig a „részeg hajós jeti-kapitány” játékban a gyorsaság mellett az egyetemistáknak szükségük volt az egyensúlyérzékükre is. A stafétára emlékeztető számban a versenyzőnek le kellett futnia egy távot, utána felhörpinteni egy italt, majd az ujját a földre téve tízszer megfordulnia az ujja körül, végül visszaszaladni a csapatához, hogy indulhasson a következő játékos. Csúszott a talaj, voltak nagy esések, de mindenki igyekezett teljesíteni a feladatot.
 
A megmérettetések sötétedésig tartottak, majd jött az eredményhirdetés: mindenki nagyon ügyes volt, de a legtöbb pontot a Csíklónok gyűjtötték, három számot is megnyertek. A szórakozás viszont nem itt ért véget, az afterpartyn hajnalig buliztak az egyetemisták. 
 
 
A szerzők a kolozsvári BBTE újságíró szakos hallgatói, szakmai gyakorlatukat a Főtérnél végezték.

 

Hirdetés