Másfél éves gyermek halálának okát vizsgálják Szatmáron

Orvosi műhiba gyanúja merült fel.
Hirdetés

Meghalt egy másfél éves gyermek csütörtökön a szatmárnémeti megyei sürgősségi kórházban. Az egészségügyi intézmény kivizsgálásba kezdett a gyermek halála körülményeinek és okainak tisztázása érdekében.

Constantin Demian, az intézmény szóvivője arról számolt be az Agerpres hírügynökségnek, hogy a gyermek először szerda este, mentőn, 22:25-kor került a sürgősségi osztályra, ahol bárányhimlővel diagnosztizálták. 23:15-kor az anya kérte a gyermek kiutalását, mert a kicsi állapota jó volt, és az édesanya egyik falubelijével szándékozott hazamenni Felsőboldádra (Stâna).

A gyermeket kiutalták, de csütörtök reggel 5:51-kor ismét a sürgősségre került. Itt kezelésben részesítették, és 9:15-kor kérték egy járványtani orvos szakértői véleményét. A gyermek állapota rosszabbodott, ezért 9:45-kor a szatmárnémeti kórház egyik kolozsvári klinikához fordult, hogy fogadja a beteget. A kolozsvári klinika jelezte is, hogy fogadja a pácienst, de az átszállításra már nem került sor, mert a gyermek meghalt.

Constantin Demian azt mondta: hivatalból eljárást indított az általa képviselt intézmény és kérték az elhalálozásokkal foglalkozó bizottságot, hogy vizsgálják meg egy esetleges orvosi műhiba lehetőségét.

Hirdetés

Az elhunyt gyermek szülei közölték: feljelentést tesznek az illetékes orvosok ellen.

 

Hirdetés