Kevés hó hull, s az is elolvad

Legalábbis erre lehet következtetni az időjósok karácsonyi előrejelzéséből. Ja, és meleg is lesz.
Hirdetés

A meteorológusok kinyilatkoztatták a karácsonyi időszakra vonatkozó jóslataikat. Eszerint szombaton hullni fog a hó. De nem akárhol, úgyhogy ne tessék örvendezni. Csak a hegyekben. Ott viszont szép hóréteg alakul ki, amit az időnként viharossá erősödő szél kedvére fújhat ide-oda. 

A hőmérséklet azonban alaposan betesz a hóra emlékeztető csapadéknak. Ugyanis emelkedni fog. És akkor a hóesés szépen átalakul havas esővé, sőt, esővé. Ez történik a Körösvidéken, Máramarosban, Erdélyben, a Bánságban és Moldvában, de az ország más vidékein, csak épp kisebb mértékben. Ez lesz a helyzet egészen vasárnap estig.

Aztán hétfőn, december 25-én a hőmérséklet hirtelen fittyet hány a karácsonyra, és nagy lendülettel tovább nő. Az ország központi részében 4–5 fokig emelkedik a nappali hőmérséklet, délen pedig, irgalom atyja, ne hagyj el, 13–14 fokig. Csapadék csak a Keleti Kárpátokban várható, egyébként változékony égbolt uralkodik el az ország fölött.

A december 26-ára virradó éjszaka kimondottan meleg lesz, az évszakhoz képest legalábbis. Csak az ország észak-nyugati és központi részén várható némi enyhe éjszakai hideg, amúgy az egész országban -2 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hirdetés