Jogerősen 23 év börtönre ítélték a török rendőrgázolót

Az erősen ittas állapotban volánhoz ülő Abdullah Atas szándékosan ütötte el a román közlekedési rendőrt.
Hirdetés

Kedden jogerősen ítéletet hirdetett a bukaresti fellebbviteli bíróság annak a török üzletembernek az ügyében, aki 2015. augusztus 2-án éjjel Bukarestben szándékosan elgázolta, majd mintegy 350 méteren keresztül a motorháztetőn vonszolta az őt igazoltatni próbáló közlekedési rendőrt. Az ítélet értelmében Abdullah Atas 22 év és 10 hónap börtönbüntetést kapott, ugyanakkor 400 ezer eurós kártérítést is fizetnie kell az általa elgázolt, és később sérüléseibe belehalt Gheorghe Ionescu családjának. Első fokon a bukaresti törvényszék 23 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélte Abdullah Atast minősített emberölésért, ittas vezetésért és cserbenhagyásért.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az ügyészek szerint 2015. augusztus 2-án éjjel Bukarestben Gheorghe Ionescu két másik rendőrtársával együtt közúti ellenőrzés céljából jelzett Abdullah Atasnak, hogy állítsa meg személyépkocsiját. A török üzletember lelassított, de amint közelebb került a rendőrhöz, gázt adott és elütötte. Gheorghe Ionescut 350 méteren keresztül vitte a tettes autójának motorháztetőjén, majd az aszfaltra zuhant.

A későbbi vizsgálatok során megállapították, hogy Abdullah Atas vérének alkoholkoncentrációja 1,95 – 2,00 g‰ volt a tett elkövetésekor. Miután áldozata leesett a földre, az üzletember még 2,8 kilométeren át vezette autóját, majd nekiütközött egy kerítésnek.

Gheorghe Ionescut megműtötték, de nem sikerült megmenteni életét. 2015 augusztus 21-én meghalt.

Hirdetés