23 törvénytervezet ment át hallgatólagosan a szenátuson

Centenáriumi ingyenutazás, autópálya-építés, elektromos járművek töltőállomás-hálózata – ezekről már csak a képviselőház fog dönteni.
Hirdetés

Huszonhárom olyan törvénytervezetet fogadott el hallgatólagosan a szenátus hétfőn, amelyek megvitatási határideje november 27-e volt. A tervezetek hallgatólagos elfogadásáról szóló tájékoztatást Claudiu Manda ülésvezető-helyettes olvasta fel a hétfői plenáris ülésen. A tervezetek a képviselőház elé kerülnek, amely a döntő fórum lesz ezekben az ügyekben.

A javasolt jogszabályok között szerepel többek közt az is, amely kimondaná, hogy 2018. november 26-a és december 9-e között a Románia területén tartózkodó román állampolgárok egy ingyenes menettérti, másodosztályú vasúti jegyre lennének jogosultak, a külföldön élő románok pedig vasúton vagy a TAROM valamely járatával ingyen jöhetnének haza, hogy családjukkal töltsék a centenáriumi ünnepségeket, majd ingyen utazhatnának vissza.

Egy másik, hallgatólagosan elfogadott projekt a Jászvásár (Iaşi) – Marosvásárhely autópálya megépítését célzó befektetésre vonatkozik, amelyet az ALDE-n kívül minden parlamenti párt támogatott, és amely értelmében az említett sztráda négy éven belül elkészül.

Az elektromos járművek töltőállomás-hálózatának kiépítését célzó, liberális pártiak által benyújtott tervezetét is elfogadta hallgatólagosan a szenátus. Ennek értelmében a 100 000-es lélekszámú vagy annál nagyobb településeken 2020. december 31-éig legalább öt, egyenként 4 autót ellátó töltőállomást kell felállítani elektromos gépjárművek számára.   

Hirdetés