Végre nem csak magyar politikusok autonómiáznak Erdélyben

Érdekes mód most épp az a Dorin Florea hiányolja a helyi autonómiát, aki rendszeresen tiltja be Marosvásárhelyen az autonómiatüntetéseket.
Hirdetés
Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere azt nyilatkozta pénteken, hogy a decentralizáció és a helyi autonómia hiánya okozza, hogy kevés európai pénzt hív le az ország. 
 
„A decentralizáció és a helyi autonómia megvalósításának még a legenyhébb szándéka sincs meg. Az emberek azt szeretnék, hogy a döntéseket az ő szintjükhöz minél közelebb hozzák meg, (…) és ennek hiánya okozza az uniós alapok lehívásának hatalmas kudarcát. Az autópályák maradjanak Bukarest adminisztrálásában, de minden pénzt lehívnánk, ha a regionális utakra, hidakra mi pályázhatnánk (…) Nagyszebennel, Brassóval, és nem Bukarestben tartanák ezeket, hogy valaki játsszék velük. A fejlődést a decentralizáció hiánya akadályozza” – véli Florea. 
 
A polgármester sérelmezte, hogy túl azon, hogy a fővárosban nem veszik figyelembe a helyi közigazgatásokból érkező javaslatokat, olyan értelmezhető jogszabályokat hoznak, amelyek a folyamatban lévő munkálatok befejezését is akadályozzák.
 
Ugyanezt kifogásolta és sürgetett nagyobb helyi beleszólást a döntésekbe egy hónapja Emil Boc, Kolozsvár polgármestere, aki szerint Kolozsvár infrastrukturális fejlődését a kormány akadályozza azzal, hogy nem indítja el a körgyűrű megépítésének projektjét. 

Hirdetés