A mostani kormányzat egy nagy rablóbanda

Megint felrobbant egy büntetőügy. És Liviu Dragnea párt- és nem is annyira háttér-kormányvezér megint nyakig benne van. Eljött volna a szocdem főnök végórája?
Hirdetés

Végre robbant a Tel Drum „bomba”. Betonszilárdságú aktával, aminek az összeállításában az európai OLAF is közreműködött. Itt nem politikai aktákról, binomról, trinomról van szó, hiszen nem fogjuk az OLAF-ot is román binomokba belerángatni. Liviu Dragnea védekezése nevetséges.

Folyamatosan párhuzamos államról, szolgálatokról, Pahonţuról, Iohannisról, a PSD átvételéről beszél,

olyan mesékről, melyeket már a PSD (Szociáldemokrata Párt – a szerk.) tagjai sem hisznek el. A tegnap nyilvánosságra került Tel Drum-aktában Liviu Dragnea nem akárki.

„Liviu Nicolae Dragnea gyanúsított, Teleorman Megye Tanácsának elnöke jelenleg is működő szervezett bűnözői csoportot kezdeményezett, melyhez közigazgatási intézményekhez tartozó tisztviselők és vállalkozói körökből származó személyek tartoztak és tartoznak. A 2001-ben kezdeményezett csoport fő célja jelentős összegek megszerzése (nemzeti és európai) közpénzekből finanszírozott szerződések révén, hivatallal való visszaélés, európai pénzek elsikkasztása, adócsalás, pénzmosás és nem nyilvánosságra szánt információk felhasználása vagy illetéktelen személyek ezen információkhoz hozzáférésének lehetővé tétele, bűncselekmények elkövetésével” (az idézet a DNA – Országos Korrupcióellenes Igazgatóság – közleményéből való).

Dragnea számára ez a harmadik büntetőügy:

az elsőben már jogerősen elítélték, a második bírósági szakaszban van, most pedig szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt folyik ellene bűnvádi vizsgálat.

Azon túlmenően, hogy Liviu Dragnea Európa „pestisese” lett és maga után rántja Romániát is, meg kell fejtenünk azt a rendkívüli szolidaritást, amelynek a PSD-s vezetők körében örvend.

A kormányzati programot és aztán a kormányzást is már elejétől fogva a Tel Drum „szelleme” uralta. Teleorman megye lerablásában, a hozzá esetleg elvezető nyomok eltüntetésében nagy jártasságot szerzett Dragnea és cinkosai arra gondoltak, hogy a Tel Drum kísérletet megyei szintről országosra emelik. Vagyis egy nagyobb Tel Drummá változtatják a kormányzást. Ahol zavartalanul gyakorolhatják a helyi és központi költségvetések megcsapolásában szerzett képességeiket.

Ennek feltétele egy központi irányító elme, Liviu Dragnea megléte

és olyan közreműködők kiválasztása volt, akik korábbi törvénysértő ügyletekkel „kötődtek” hozzá. Ez így is történt.

A DNA közleménye szerint, a Liviu Dragnea által vezetett szervezett bűnözői csoport jelenleg is működik. Ez így van. De a jelenlegi kormány révén az egész ország szintjén.

A lakosságot Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszternek kellett megvásárolnia mindenféle ígéretekkel, de ezekből végül csak annyi maradt, hogy a nettó bérek „nem csökkennek”. Ugyanakkor az infláció, az árak, az árfolyam elszabadult, így biztosan csökken az életszínvonal.

Liviu Dragnea az igazságügyi törvények megváltoztatásában reménykedik. Ami azt bizonyítja, hogy elhagyta a józanság. Semmilyen változtatás nem mentheti fel a Tel Drum-aktában felsorolt bűncselekmények terhe alól. A lakosság, a szabad sajtó, a bírók, az EU, Amerika nem fogják megengedni, hogy a bűnözőket a büntetéstől mentesítő módon változtassák meg az igazságügyi törvényeket.

Hol hibázott Liviu Dragnea?

Hirdetés

Amikor azt hitte, hogy Románia egész lakosságát lekenyerezheti a bérekkel kapcsolatos ígéretekkel, amelyek még csak nem is teljesültek, mert nincs pénz a költségvetésben.

Amikor azt hitte, hogy a politika a parlamenten, a parlamenti bizottságokon keresztül az igazságszolgáltatás fölé kerekedhet.

Amikor azt hitte, hogy a saját országában és a hatalomra jutott pártjával azt tehet, amit csak akar, anélkül, hogy bárkinek is el kellene számolnia törvénysértő vagy törvényes tetteivel.

Amikor nem látta előre a románok eltökéltségét, mellyel megvédik a jogállamukat, akár az utcán is, ha szükséges.

Tanulság

Liviu Dragnea a legutóbbi ügyben való érintetté válásának szerte kellene foszlatnia a jelenlegi vezetők reményét, hogy büntetlenül lophatnak. Liviu Dragnea siralmas védekezése, valamint a PSD-s fejesek iránta tanúsított szolidaritása azt bizonyítja, hogy ezek az emberek nem értik, milyen világon élnek. Politikai autisták.

Ha a PSD-ben még van egy józan rész, amely nem veszi át a kezdeményezést a PSD vezetőségében, akkor ez a párt csak egy helyre kerülhet: a politikai pártok temetőjébe.

 

Az alcímeket a szerkesztőség adta.

Hirdetés