Harminc éve terveznek egy üdülőközpontot Szatmár megyében

És nem sietik el, mivel még jövőre sem készül el.
Hirdetés

Jövőre sem készül el Lunaforráson az üdülőközpont Ioan Rus Szatmár megyei tanácselnök-helyettes szerint.

Ioan Rus azt mondta: 2018-ban sem készül el az üdülőközpont és a sípálya Lunaforráson, annak dacára, hogy több mint harminc éve tervezik azt a helyi hatóságok. A megyei tanács alelnöke szerint a késlekedés egyik oka, hogy még mindig folyamatban van a pályáztatás annak a mesterséges tónak a kialakítására, amelynek vizével a hóágyúkat működtetnék. A tó és a sípálya kialakításához szükséges fakitermelés jelenleg is folyik, az odavezető utat jövő tavaszig tervezik befejezni, de „ebben a pillanatban” nem meri remélni a megyei elöljáró, hogy jövő év végére elkészül a sípálya.

Az üdülőtelep mintegy 250 hektáron terül majd el. Már ha valaha is elkészül, persze. Egy 1,8 kilométeres, valamint két, egyenként 850 méter hosszú sípályát is kialakítanának. A személygépkocsival érkezők számára 100 helyes parkolót létesítenek, szállodákat, moteleket, üzleteket, sportpályát építenek és egy 120 férőhelyes kempinget is kialakítanak a telepen.

A hatóságok még az 1989-es rendszerváltás előtt tervbe vették az üdülőtelep megépítését. Az építkezés egy PHARE-projekt keretében, 2002-ben kezdődött el, de a kivitelező cég körül támadt gondok miatt le kellett állítani. A következő időszakban a projekt évente támogatást kapott a kormánytól.

Hirdetés