Centenáriumi előkészületek – esély vagy veszély a román–magyar kapcsolatokban?

Ez lesz az egyik központi témája a Nagyváradon esedékes román-magyar konferenciának.
Hirdetés

Ismét román-magyar konferenciát szervez az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Reconstructio Egyesület: ez alkalommal Nagyváradon, a Polgármesteri Hivatal előadótermében, 2017. november 17-én (pénteken) 14.00 órától. Az idei konferenciának – a két eltérő témakörre való tekintettel – két irányadó címe is van: Centenáriumi előkészületek – esély vagy veszély a román–magyar kapcsolatokban?, valamint Magyar nyelv az üzleti életben, avagy hogyan döntünk mi?

A megjelölt témák mentén a román–magyar kapcsolatrendszer további kérdései is megjelennek, a konferencia pedig – mely ingyenesen látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött a titkarsag@emnt.org címen – szinkrontolmács segítségével mindkét nyelven követhető lesz.

Az immár ötödik alkalommal megszervezendő konferenciát 2013-ban Sepsiszentgyörgyön, 2014-ben Marosvásárhelyen, 2015-ben Brassóban, majd tavaly Kolozsváron tartotta az EMNT. Ezek az alkalmak rendre a két nemzeti közösség közös, olykor kényes kérdéseire, valamint Erdély és a Partium jövőjére keresték a válaszokat.

Az eseményt Tőkés László europarlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere és Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke nyitja meg. A román meghívottak között szerepel Ovidiu Pecican egyetemi tanár, Dan Mașca, a Szabad Emberek Pártja elnöke, Sabin Gherman televíziós szerkesztő,  Gelu Barna, a Bihar megyei Vállalkozók Szövetsége elnöki tanácsadója, Gabriel Andreescu politológus.

Hirdetés

Az esemény részletes programja elérhető az EMNT honlapján. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

Hirdetés