Füstölni kezdett egy ammónium-nitrátot szállító vonat

56 személyt kellett evakuálni robbanásveszély miatt a Prahova megyei Breazán.
Hirdetés

Egykilométeres körzetben evakuálták a lakosságot kedd este a breaza-i állomás környékéről, miután füstölni kezdett egy tehervonat ammónium-nitrátot szállító vagonja. A tűzoltók elszigetelték a tüzet. A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője, Raluca Vasiloae arról számolt be, hogy 56 személyt lakoltattak ki házaikból, akiket mentőkkel és kisbuszokkal a helyi sportcsarnokba szállítottak.

A tűzoltók kinyitották a füstölgő kocsit és elöntötték vízzel. A tüzet elszigetelték, a vagont lekapcsolták a szerelvényről, megszűnt a robbanásveszély –mondta el a szóvivő. A helyszínen öt tűzoltókocsi és 70 tűzoltó dolgozik.

A Prahova megyei Breaza Nord állomáson kedd délután kezdett füstölni egy 25 vagonból álló tehervonat egyik középső kocsija, amelyben ammónium-nitrátot szállítottak.

A vonalon megszakították az áramellátást. A vasúti forgalom egy ideig szünetelt a Brassó-Bukarest szakaszon – közölte a vasúti rendőrség. A vonat Marosvásárhelyről a ploieşti-i rendező-pályaudvarra tartott. 

 

Hirdetés