Szerdán is hiába várják a villamosokat Nagyváradon

Folytatódik ugyanis a tömegközlekedési alkalmazottak sztrájkja.
Hirdetés

Zsinórban a második napon kényszerülnek alternatív megoldások keresésére mindazok, akik villamossal vagy busszal járnak munkába vagy iskolába Nagyváradon, mivel a helyi közlekedési vállalat alkalmazottai továbbra sem hajlandóak fölvenni a munkát.

A villamos- és buszvezetők ugyan bementek a munkahelyükre hajnali négyre, de továbbra sem hajlandóak munkába állni mindaddig, amíg a cég vezetése nem teljesíti a béremelési követeléseiket.

Viorel Mircea Pop, a cég újonnan kinevezett vezérigazgatója elmondta, szerdán a Bihar megyei törvényszékhez fordulnak, azt kérve, hogy nyilvánítsák törvénytelenné a második napja tartó spontán sztrájkot. Ha ez sikerül, a munka felvételét megtagadó alkalmazottakat beírhatják igazolatlan hiányzónak, és el is bocsáthatják.

A vezérigazgató szerint az előző napi követeléshez képest – a bérek megemelése 3000 lejre – szerdán már 3500 lejes béreket követelnek az alkalmazottak, amit lehetetlen teljesíteni.

Az alkalmazottak kedden 2019 lejes bérük 3000 lejre történő megemelését, illetve 11 lejes helyett 15 lejes étkezési utalványokat követeltek.

Hirdetés

A cégvezetés 250 lejes béremelést és nagyobb értékű étkezési utalványokat ígért, de csak január elsejétől, ezt azonban a sztrájkolók nem fogadták el.

A cég becsült vesztesége a sztrájk miatt 50 000 euró naponta.

Hirdetés