Ismét magyar bajnok a szatmárnémeti Gyenes Emánuel

Keményen megküzdött érte.
Hirdetés

Zsinórban a második évben lett Magyarország bajnoka a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team sportolója, Gyenes Emánuel, miután az elmúlt hétvégén a felvidéki Gölnicbányán megnyerte az ötödik, utolsó forduló futamait – számolt be a Szatmári Friss Újság.

Mani szerint az idei bajnoki aranyérem sem pottyant az ölébe, hiszen a tavalyi kiíráshoz hasonlóan kemények kellett küzdeni a leintésig, hogy biztosítani tudja első helyét. Ráadásul hétvégén, a felvidéki versenyen sem volt „álomszerű” verseny, hiszen nehéz, köves pályán jelölték ki a nyomvonalat, ahol szombaton és vasárnap is egyenként 3 kört kellett teljesíteni. 65 kilométer volt egy kör hossza, így naponta 185 kilométert kellett motorozni, hogy a legjobb időt hozzák ki. A szatmári motoros mindkét nap hibátlanul ment és az első helyen zárt, így a nap végén nem csak futamgyőztesként, de bajnokként is ünnepelhették az I. osztályban.

A mostani verseny egyébként az Alpok-Adria Enduro Kupa-viadalnak is számított, amelyben Mani az E2-es kategóriában bizonyult a legjobbnak.
 

Hirdetés