Dohánymaffiát kapcsoltak le Maros megyében

Ipari mennyiségben gyártották és árulták az illegális cigarettát.
Hirdetés

Több mint ötmillió szál cigarettát, 2,5 tonna dohányt és a dohány feldolgozásához szükséges műszereket foglalt le a rendőrség egy európai művelet során, amely az illegális dohánykereskedelem visszaszorítását célozta – tájékoztatott hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az idézett forrás szerint a legnagyobb fogás Maros megyében történt, amely során mintegy 2400 kilogramm dohányt, 756 cigarettát, dohányőrlő és cigarettakészítő gépet foglaltak le a hatóságok.

A házkutatásokra október 15-én került sor. A nyomozás alapján kiderült, hogy 2015-2017 között több Maros megyei személy interneten keresztül árusított zárjegy nélküli cigarettát, amely után nem fizettek adót. Az államháztartásnak okozott kár meghaladja az egymillió lejt.

A közlemény szerint öt személyt hallgattak ki az ügyben, a nyomozás tovább folytatódik illegális dohányáruval való kereskedés gyanújával.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az európai szintű művelet 2017 októberében és novemberében zajlik Hansa & Hengist néven, és a Sárkány művelet része, amelynek keretében a román rendőrség külföldi partnerekkel dolgozik össze az Európai Unióban történő súlyos bűncselekmények leküzdésére.

Hirdetés