Nincs mit tenni, Erdélyben egyre hidegebb lesz

Esőzések lesznek, a hegyvidéken havazásra is számítani lehet.
Hirdetés

Semmi jó hírrel nem tudunk szolgálni azok számára, akik balgán abban reménykedtek, hogy visszatér a meleg idő. Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) ugyanis esőre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki 18 megyére, ugyanakkor további 24 órával hosszabbította meg a lehűlésre vonatkozó előrejelzést – írja az Agerpres.

A meteorológusok szerint szeptember 22-e 15 óra és szeptember 23-a 10 óra között nagy mennyiségű – 25 liter/négyzetméter, elszórtan 50 liter/négyzetméter – csapadék várható Kovászna, Beszterce-Naszód, Máramaros, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Suceava megyében, valamint Hargita, Maros, Brassó, Szatmár, Bacău, Neamţ és Prahova megye hegy- és dombvidékein.

Az ANM 24 órával meghosszabbította a hideg időre vonatkozó figyelmeztetést is, amely az egész országra érvényes szombat este 21 óráig. Főleg Erdélyben jelentős a lehűlés, a hőmérő higanyszála várhatóan 14-18 Celsius-fokot mutat.

A hegyvidéken havazásra is számítani lehet, azazhogy ez már meg is történt. Felerősödik a szél, 45-55 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekre, hegycsúcsokon akár 65 km/h erősségű szélre is fel kell készülni.
 

Hirdetés