Kányádi Sándort és Szilágyi Istvánt is jelölték Prima Primissima-díjra

Először vannak határon túli személyiségek is az esélyesek között.
Hirdetés

Közzétették a 2017. évi Prima Primissima díj tíz kategóriájának három-három jelöltjét szerdán Budapesten – számol be az MTI.

Idén 750 főt – köztük először határon kívülieket is – jelöltek a korábbi díjazottak, az alapítók, a szakmai szervezetek. Magyar irodalom kategóriában a három jelöltből ketten erdélyiek: Kányádi Sándor költő és Szilágyi István író is elnyerheti a kitüntetést; a harmadik jelölt Kiss Benedek költő.

A Prima Primissima díj 15 éve változatlan formában, sikeresen működik és a magyar társadalomban, a kulturális, tudományos életben jelentős presztízst vívott ki – közölte a jelöltek kihirdetése előtt a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke. Csányi Sándor hozzátette, a díj struktúrája nem változott: minden kategóriában három jelölt (Prima) közül kerül ki a Prima Primissima díj nyertese.

A Junior Prima díjak a fiataloknak jelentenek biztatást és anyagi segítséget, míg a megyei Prima díjak a helyi kiválóságokat ismeri el. A díj főtámogatója az OTP. A Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé, a Junior Prima díj 2 millió, a megyei Prima díj pedig 1 millió forint jutalommal jár.

Hirdetés

Eddig összesen 1900 ember vehette át ezeket a díjakat csaknem 4 milliárd forint értékben – összegzett az alapítvány elnöke.

Az ünnepélyes díjátadót december 1-jén tartják, addig a közönség is kiválaszthatja saját díjazottját a harminc jelölt közül a www.primaprimissima.hu honlapon.
 

Hirdetés