Se tej, se kifli a háromszéki iskolákban

Mert a sulikezdés előtt pár nappal derült ki, hogyan módosították a tej-kifli program szabályozását.
Hirdetés
A tej-kifli program nélkül kezdődött el Kovászna megyében a tanév, a megyei tanács vezetősége szerint az utolsó pillanatban hozott jogszabály-módosítások okolhatók emiatt.
 
Henning László, a Kovászna megyei tanács alelnöke kifejtette: a kormány augusztusban módosította a tej-kifli programmal kapcsolatos szabályozást, de az alkalmazási módszertant csak múlt héten hagyták jóvá, alig néhány nappal az iskolakezdés előtt. 
 
Henning azt is elmondta, az önkormányzat már júniusban megkezdte – a régi törvény alapján – a tárgyalásokat annak érdekében, hogy újabb négy évre szerződést kössön a beszállítókkal, de az új jogszabály által megszabott újítások miatt le kellett állítaniuk a folyamatot. 
 
A megyei tanács alelnöke még hozzávetőlegesen sem tudta megjósolni, mikor indulhat be a program a megyében. „Azt fontolgatjuk, hogy párhuzamosan két versenytárgyalást írunk ki, egyet hosszú távra, három-négy évre, 2018-tól számítva, a másikat pedig rövid távra, hogy tudjuk lefedni ezt az évet” – magyarázta Henning. 
 
Kovászna megyében ebben a tanévben 23 947 gyerek jogosult a tej-kifli programra, közülük 3963-an óvodások, 11 275-ön elemisták, és 8709-en öt-nyolc osztályos tanulók.

Hirdetés