Az egységes román állam föderalizálására megy ki a PSD és az RMDSZ játszmája?

A PNL egyik alelnöke szerint ennek már fele sem tréfa: Liviu Dragnea és Kelemen Hunor tönkre akarják tenni Romániát.
Hirdetés

„Komoly reakciótervvel” készül a Nemzeti Liberális Párt (PNL), hogy megakadályozza a közigazgatási törvényt módosító tervezet elfogadását, utcai tüntetések szervezésétől sem riadnak vissza – nyilatkozta pénteki, gyulafehérvári sajtótájékoztatóján a párt egyik alelnöke. Florin Roman rámutatott, alakulata minden alkotmányos eszközt felhasznál majd arra, hogy meghiúsítsa a szerinte „mélyen alkotmányellenes” előírásokat tartalmazó indítvány elfogadását.

„Nem az az ostoba, aki kér, hanem aki ad, és ebben az esetben Liviu Dragnea az. (…) Nem hagyjuk, hogy tönkretegye Romániát. Ez a törvény gyakorlatilag az ország föderalizációjához vezetne így a centenáriumi év küszöbén. Utcai tüntetések szervezésére is készen állunk” – idézi az Agerpres a politikust.

A liberális alelnök szerint el is készült már „egy komoly reakcióterv”, amelyet jövő héten a PNL vezetőtestületei elé terjesztenek jóváhagyásra.

„Felhívást intézek minden jóhiszemű törvényhozóhoz, hogy reagáljon erre. Ez nem vicc és nem játék. Egy rendkívül álnok játszmával állunk szemben. A Dragneánál kieszközölt minden egyes engedményért Kelemen Hunor pénzt kap a budapesti kormánytól az RMDSZ támogatására és finanszírozására” – tette hozzá a Fehér megyei képviselő.

Roman ugyanakkor felszólította Liviu Dragneát, hogy „ne az egységes román állam föderalizációjára tett szégyenletes kísérlettel próbálja meg beírni nevét a történelembe”. 

Hirdetés