Putyint és Orbánt ezúttal a dzsúdó hozta össze

Az orosz elnök a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség tiszteletbeli elnökeként érkezett a magyar fővárosba.
Hirdetés

Budapestre látogatott hétfő délután Vlagyimir Putyin, aki idén már másodszor jár Magyarországon. Oroszország elnöke ezúttal azonban nem hivatalos kétoldalú látogatásra érkezett a magyar fővárosba, hanem a budapesti cselgáncs-világbajnokságra, ugyanis Putyin a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnöke. A hírek szerint Putyin lekéste a vébé megnyitóját, az éremért folyó mérkőzéseket azonban már együtt nézte Orbán Viktorral.

A magyar miniszterelnök kétoldalú megbeszélést is tart az orosz elnökkel. Orbán a megnyitó napján, illetve a következő napokban nemcsak Putyinnal folytat megbeszélést, hanem valamennyi sport- és állami vezetővel, aki a világbajnokság kapcsán Magyarországra utazik, így Marius Vizerrel, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnökével, Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével és Kaltma Battulgával, a mongol cselgáncsszövetség elnökével, Mongólia államfőjével is.

Vlagyimir Putyin ismételt budapesti látogatása ellen többen tiltakoztak a magyar fővárosban, sőt a megnyitó helyszínén, a Papp László Budapest Sportarénában is.

Hirdetés