Késes támadás volt Finnországban

Turku városában két ember meghalt, legalább hat embert kórházba szállítottak szúrt sebekkel. Az elkövetőt lábon lőtte a rendőrség.
Hirdetés
Megkéseltek több embert Finnországban, Turku városának központjában pénteken délután, helyi idő szerint négykor. Három perc múlva a rendőrök meglőttek  egy embert, aki a híradások szerint több embert is megkéselt.
 
A turkui kórház tájékoztatása szerint két ember meghalt, hat sérültet pedig kórházba szállítottak. Közülük néhányan válságos állapotban vannak.
 
A rendőrség Twitter-üzenetben tudatta, hogy lábon lőtt és őrizetbe vett egy férfit, aki a késeléssel gyanúsítható. A hatóság úgy véli, több elkövetője lehetett a késelésnek, jelenleg a lábon lőtt és elfogott férfi gyanítható cinkosait is keresik.
 
A támadásról nem tudni még, hogy terrorista indíttatású volt-e, de a rendőrség főparancsnoka nem zárta ki, hogy köze legyen a nemzetközi terrorizmushoz. A súlyos incidens miatt fokozták a biztonsági készültséget a finn vasútállomásokon és Helsinki repülőterén. A rendőrség egyúttal felszólította a lakosokat, hogy maradjanak távol a városközponttól.
 
Turku Délnyugat-Finnországban fekszik, az ország hatodik legnépesebb települése.

Hirdetés