Dragnea, disznók, dollárok

Felmerül a kérdés: hova tűnt Liviu Dragnea, a szociáldemokraták mindenható vezére?
Hirdetés

Ezekben a forró nyári napokban, amikor arról értesülünk, hogy főnökpalánták energiával (Tudose lánya), disznókkal üzletelnek (Dragnea fia), vagy arról, hogy Guamnak (csak) 14 perce van felkészülni egy esetleges észak-koreai támadás kivédésére, teljesen másvalami szerepel a román közvélemény napirendjén: vajon hova tűnt az első számú közellenség, Liviu Dragnea?

Miután bebizonyította, hogy a számos teleormani és más megyékben működő cégekkel meglévő kapcsolatai több, mint nyilvánvalók, hiszen hivatalos – jogi vagy adóügyi – iratok igazolják ezeket, bár időközben elidegenítette a kérdéses cégeket, a teleormani kiskirálynak már nem sok kiskapuja maradt. Idő kérdése, és

elég erősen megszorítja az igazságszolgáltatás a nyakán a hurkot ahhoz,

hogy ez PSD-s, régi mérce szerint kiskirály, új módi szerint felkapaszkodott újgazdag, szerintem meg hiéna, bíróság elé kerüljön és elszámoljon minden lopásával, törvénytelenségével, pénzügyi bűnével.

Bár az igazságszolgáltatással folyó összecsapása életre-halálra megy, bár az állam számos intézménye (!?) van már régóta a nyomában, ez a teleormani J.R. eltűnt. Állítólag vakációzik. De még egy gyermeket sem lehet átverni azzal, hogy miközben a rendőrség 80 helyszínre száll ki, több száz emberrel, hogy házkutatásokat tartson, és dokumentumokat meg anyagokat foglaljon le, Dragnea nyugodtan ücsöröghetne a ravaszkás bajszával a napon, valamelyik Isten háta mögötti óceáni szigeten. Sőt, az USR (Mentsétek meg Romániát Szövetség – a szerk.) az elmúlt napokban bejelentette, hogy bűnvádi nyomozást nyújt be hivatali visszaélés, okirathamisítás és okirathamisítással való visszaélés vádjával a PSD (Szociáldemokrata Párt – a szerk.) vezetője ellen a rendkívüli parlamenti ülés összehívása miatt.

Minthogy ilyen körülmények között Dragneának mindenre kedve lehet, csak éppen vakációzni nem, véleményem szerint ő

most nem a disznóit készíti elő, hiszen azokat már rég elvesztette, hanem az odúját és a dollárjait.

Most sebesen utalgatja a dollár- és eurómillióit egyik számláról a másikra, egyik országból a másikba, hiszen előrelátó ember: felkészül a… börtön utáni időszakra.

Hirdetés

De még abban a (számára) borúlátó változatban is, hogy rácsok mögé dugják, a román állam nem lesz képes túl sok dollárt, eurót, lejt visszaszerezni azokból a kiszipkázott milliókból, sikerdíjakból, lopásokból, illegális áfavisszatérítésekből, be nem fizetett adókból és járulékokból, kenőpénzekből, sápokból és más hasonló ügyeskedésekből, melyeket ez a ravasz hiéna szorgosan felhalmozott.

Amennyiben a hozzám hasonló, filozófiába szerelmes olvasóimban felmerül a kérdés, hogy mi lehet Dragnea célja, mit akar még elérni, mi az életcélja, akkor Arisztotelészre hivatkozva a következőket mondanám: semmiképpen sem egy erényes élet; Dragnea sohasem igyekezett, nem igyekszik és nem is fog igyekezni, hogy jó, tisztességes és igazságos (Arisztotelész értelmezésében erényes) ember legyen. És nem azért, mert nem olvasta Arisztotelészt, hiszen nincs erre szükség, hogy jó ember legyél, hanem egyszerűen azért, mert születése óta és különösen az utóbbi 28 évben ezt látta maga körül.

 

Az alcímeket a szerkesztőség adta.

Hirdetés