Sertést és adócsalást hizlalt Dragnea fia

Cégének igazgatója mellett még nyolc embert letartóztattak. 80 házkutatást tartottak az ügyészek.
Hirdetés
Kilenc személyt vett őrizetbe a legfőbb ügyészség abban az adócsalásos ügyben, amelyben Liviu Dragnea fiának a cége is érintett. Többek között a Valentin Ştefan Dragnea tulajdonában levő, Teleorman megyei sertéshizlaldánál is házkutatást tartottak az ügyészek. 
 
Összesen 80 házkutatást végeztek csütörtökön az ügyben, több cég székhelyén és magánlakásokon is vizsgálódtak. A gyanú szerint építkezéssel, hulladékfeldolgozással foglalkozó, illetve sertéshizlaldát működtető cégek érintettek az ügyben, amelyek csaknem 40 millió lejjel károsították meg az államot adócsalás révén. 
 
Az éjszaka folyamán őrizetbe vett személyek között van a Teleorman megyei sertéshizlalda adminisztrátora, Ilie Dragne is. Utóbbi ügyvédje azt nyilatkozta csütörtökön a sajtónak, hogy amikor az ügyészek által kifogásolt tranzakcióra sor került, védence nem dolgozott a cégnél. Maria Vasii szerint Dragnét azért sem tarthatják vizsgálati fogságban, mert csütörtökön az ügyész 60 napos igazságügyi felügyeletet rendelt el védencével szemben, ami ma kezdődik.
 
Az ügyvéd azt is állította, hogy Liviu Dragnea fia január óta nem részvényes a farmnál, az Országos Cégbíróság adatai szerint azonban a Ferma Salcia Rt. részvényeinek 90%-a Ştefan Valentin Dragnea, 10%-a pedig Ilie Dragne tulajdonában van, utóbbi pedig a cég vezérigazgatója és adminisztrátora. 

Hirdetés