Fotó: liberinteleorman.ro
Dragnealand királya
Timi
2017. augusztus 10. csütörtök, 17:25
A férfit 200 ezer lej elsikkasztásával vádolják.
Őrizetbe vette a főügyészség Ilie Dragnet, Liviu Dragnea közeli barátját és üzlettársát, akit 200 ezer lej elsikkasztásával gyanúsítanak – közölte a férfi ügyvédje. A neve onnan lehet ismerős, hogy ő volt az, aki 2014 áprilisában Draganea fiának, az akkor 28 éves Valentin Ștefan Dragneának a kezére játszotta az obskurús ügyleteket folytató Tel Drum sertéshizlaldáját, a Ferma Salcia Rt.-t, amelynek adminisztrátora.
 
Ilie Dragne – aki egyébként csak névrokona Dragneának – kulcsfigurája a PSD elnöke környezetében zajló gyanús ügyleteknek. Ügyvédje szerint „irigylésre méltó”, hogy 2013 óta „csak” egy 200 ezer lejes számlát találtak gyanúsnak az ügyészek. Reményei szerint ügyfele őrizetbe vétele csak az ügyészek körültekintő vizsgálatának tudható be, és nem lesz meghosszabbítva.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22518
Az RMDSZ támogatja a törvénytervezetet.
A tíz legvonzóbb megye közül hat Erdélyben található. Így néz ki a lakosság belső migrációja Romániában.
A feketelistán persze a Székelyföld is ott van.
De igen szánalmas lett az eredmény, pláne miután kiderült, hogy is áll a dolog valójában.
A katalán helyzet világosan mutatja, hogy Romániában miért nem fogadható el semmilyen autonómiakövetelés, mert az végül alkotmánysértéshez fog vezetni.
Még több szabadságot szeretne Lombardia és Veneto.
A csipkebogyó, azaz hecsedli/hecserli Kalotaszeg jellegzetes növényének számít. Nem csoda, hogy egész fesztivált építettek köréje. Ott jártunk, és amit láttunk...
Az '56-os forradalom emlékére most lyukas az egyik magyar zászló a budapesti parlament főlépcsője felett.
A kulturális miniszter testvéri jobbot nyújt, hogy együtt ünnepeljük Romániát.
És a tűzvédelmi engedélyek beszerzését is egyszerűsítik.
A regionális kormányt felfüggesztik. Carles Puigdemont elnök levonul a pályáról. És hat hónapon belül regionális választások lesznek.
Kétszázötven évig mostohán bánt velük a sors, míg otthonra leltek. Hetven év után is jövőt terveznek a bukovinai székelyek. Helyszíni riport a Völgység fővárosából.
A helyenként zavaros szövegből egy dolog biztosan kiderül: a románok most már Ausztriától is rettegnek. Miért? Hát, hogy elvész Erdély, azért!
Legalábbis ez derül ki egy Katalóniában elvégzett felmérésből. Közben a spanyol kormány elkezdte rendkívüli ülését, ahol lényegében Katalónia sorsáról döntenek.