Rendőrök, vigyázat! Kiengedik a börtönből Cristian Boureanut

Előzetes letartóztatásból hatósági felügyelet alá kerül a rendőrt részegen ágyékon rúgó exhonatya.
Hirdetés

Kéthavi vizsgálati fogság után pénteken hatósági felügyeletre módosította a bukaresti törvényszék a kényszerintézkedést Cristian Boureanu volt demokrata-liberális képviselő ellen, aki azért került előzetes letartóztatásba, mert egy közúti igazoltatás során részegen bántalmazott egy rendőrt. A hatósági felügyelet azt jelenti, hogy Boureanu szabadlábra kerül ugyan, de legalább hetente egyszer, meghatározott időpontban jelentkeznie kell a rendőrségen.

Mint arról beszámoltunk, Boureanut hatósági személy elleni erőszakkal gyanúsítják, miután még júniusban erőszakosan viselkedett a bukaresti Aviarorilor sugárúton közúti ellenőrzést végző egyik rendőrrel. Utóbbi megállította a járművet, amelyben a volt képviselő is utazott, és elkérte az autót vezető személy dokumentumait. A jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu az ügyészség szerint megfenyegette a rendőrt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta, 7-8 napon belül gyógyuló sérülést okozva. A rendőr sem hagyta magát: tanítani való mozdulattal szabályosan kiütötte az emberkedő Boureanut.

Boureanut megbilincselve kísérték be a rendőrségre. A történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt, később rosszul lett, és a Floreasca kórházba szállították.
 

Hirdetés